Què llegim? Novembre

A vegades els llibres guarden històries al seu plec, no són pocs els àlbums il·lustrats que juguen amb el plec del llibre per a crear la història. En aquest post de Novembre em ve de gust recomanar llibres que juguen amb el format del llibre o inclús amb la narració.

Una pilota es perd dins el plec del llibre en un partit de tennis frenètic. Els dos protagonistes s’endinsaran dins del llom per a trobar-la i descobriran un món una mica caòtic i ple de personatges que ens sonen.  

Edat recomanada: +4 anys

Aquest “superheroi” en realitat només té un poder, conèixer a la perfecció com funcionen els còmics i la seva narració. Així és capaç de interferir en la història jugant amb la vinyeta i el temps narratiu. 

Edat recomanda : +8 anys

Un general molt autoritari mana un soldat que faci que a la pàgina dreta no hi entri ningú per així passar a la història. Al soldat se li va complicant bastant el tema i una pilota vermella acaba travessant la pàgina… ¿Que creieu que passarà tot seguit?

Edat recomanada: +5 anys

Un troquel foradat ens acompanya durant tot el llibre i juga amb aquest forat per fer la narrativa. 

Edat aproximada: +5 anys

Aquí és un element físic, una cinta groga la que juga amb les pàgines i amb el fet de completar la imatge. ¿Aguantes la cinta o la poses enroscada?

Edat recomanada: +2

Una nena juga amb la seva ombra, aquí el plec del llibre és el que ens fa la impressió de ser el terra on es projecta el món de les sombres, que cada cop és més ampli (com la imaginació de la nena). ¿On comença la realitat i acaba la fantàsia?

Aquest és l’últim d’una triologia que ens proposa Susy Lee on es juga amb l’espai ficcional del plec del llibre. El espejo i La Ola són els que completen la triologia. 

Edat + 5 anys

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *