Juguem? Jocs de taula per totes i tots

El Nadal és un bon moment per jugar en família i els jocs de taula són una idea fantàstica per que a part de passar-ho bé ens poden ser molt útils per aprendre, gestionar les nostres emocions (frustració, ràbia, desengany,…)

Hi ha moltíssims jocs de taula per diferents edats i amb diferents temes o objectius. En aquest post parlarem d’alguns d’ells, jocs competitius i també jocs cooperatius on tothom busca aconseguir un objectiu comú. 

Jocs de taula per +4 anys

Joc cooperatiu on haurem d’intentar investigar mitjançant pistes quina guineu s’ha endut el pastís. És un joc de deducció que conté una “maquineta” per investigar les pistes

Joc competitiu de tàctica, en aquesta carrera llençarem els daus i veurem quina és la combinació que ens fa avançar el màxim possible. Les remuntades estan garantides

Joc de memòria cooperatiu. Com un memory anirem aixecant joguines fins a trobar la que li fa por a cada monstre, així aconseguirem posar-los a l’armari per a que no ens molestin. Té varis nivells de dificultat. Es independent de l’idioma. 

Un joc competitiu on el jugador que aconsegueixi pujar més amunt sense tirar la torre de cartes serà el vencedor. Joc que combina l’atzar i la destresa a l’hora de col·locar les cartes. 

Un indispensable en qualsevol motxilla de viatge. Joc de cartes on guanyarà qui aconsegueixi abans que surtin els pollets. Un joc competitiu on haurem de gestionar molt bé la frustració dels robatoris d’ous. 

Jocs de taula per +6 anys

Un joc cooperatiu del que et costarà desenganxar-te ja que a mesura que avances i jugues partides vas obrint sobres sorpresa que afegeixen noves normes. Entre tots fareu fora als zombies de l’escola

Un joc de memòria amb un tauler que sembla màgic. Tindrem una bola enganxada a traves d’un iman per sota el tauler i haurem de trobar el camí per arribar a les peces que van sortint, recordaràs on hi havia parets invisibles? Us assegurem que els nens ens guanyen en memòria!

La versió infantil d’un clàssic dels jocs de taula moderns. Crearem rutes amb els nostres trens per arribar a diferents ciutats, un joc que entenen molt ràpidament i amb torns molt curts. 

I un altra versió infantil,  molt ben aconseguit. Andor Junior és un joc cooperatiu de fantasia heroica. Tindrem una missió i molts obstacles pel camí que haurem de superar tots plegats. 

Un joc tipus puzzle per jugar a 2, cadascú crearà la seva pròpia vànova de patchwork. Un joc on la visio-percepció i la orientació espacial es desenvolupen molt. 

Jocs de taula per +8 anys

Joc competitiu molt atractiu per la seva forma de jugar. Com si d’un candy crush es tractes haurem d’aconseguir xocar les càniques que ens interessen per poder fer les nostres pocions. 

Saboteur és un joc de rols ocults on alguns jugadors intentaran arribar a l’or i altres boicotejar el camí per a que ningú arribi. Val la pena agafar el que ja inclou la expansió, molt més interessant. 

Un joc narratiu cooperatiu, es tracta d’un llibre joc on els nostres pelutxos lluitaran contra els dolents del món dels malsons per a protegir a una nena. Un joc per a “jugons” ja que és llarg, té figures molt boniques per representar als pelutxos i els dolents. 

Joc tipus puzzle competitiu on haurem d’aconseguir optimitzar al màxim les peces que tinguem per aconseguir punts. Requereix visió espacial i saber aprofitar la col·locació de les peces. No guanyarà qui més punts faci, si no qui més en tingui del color que menys ha avançat.

Un joc cooperatiu de connexió mental. Un joc molt diferent de cartes, on haurem de col·locar en el moment que pensem que toca la nostra carta numerada del 1 al 100. Sense parlar les haurem de col·locar en ordre. Estarem connectats per fer-ho?

Jocs de taula per +10 anys

Joc col·laboratiu per als fans de Harry Potter, junts lluitarem contra les arts obscures. Un joc on gestionaràs la teva mà per a que cada cop sigui més potent i així vencer els enemics. 

91dmlaiaTsL._AC_SY606_

Un joc per equips on haurem de trobar enllaços entre diferents paraules per a donar pistes al nostre espia per a que trobi els espies contraris. Joc per divertir-se amb les paraules. 

Segurament un dels millors jocs per 2 persones, un duel entre dues grans civilitzacions. Té certa complexitat així que el recomanem a qui ja juga bastant. 

Joc per treure en qualsevol ocasió, col·laboratiu i amb un objectiu comú, fer les màximes cartes possibles de missió amb les cartes que tenim a les mans. 

Un joc competitiu on guanyarà el jugador que sàpiga gestionar millor el seu poblat de l’edat de pedra. Hauràs de caçar per alimentar al poble, construir cases, fabricar eines,… A més sense voler et passaràs la partida fent divisions. 

Doncs això és tot per ara, però aviat tornem amb més idees de jocs de taula. Si teniu cap suggerència ens la podeu posar als comentaris!

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *